Lappi idén tanulni akar

Esapekka Lappi idén arra fókuszál, hogy úl csapattársától Sebastien Ogier-től minél többet tanulhasson a 2020-as bajnoki cím megszerzéséhez.

A finn pilóta útjai elváltak a Toyota-tól és idén a Citroen Total World Rally Team csapatában száll harcba a hatszoros világbajnok csapattársaként. Annak ellenére, hogy győzelmet és dobogós helyezéseket szerzett a japán márkával elismeri, hogy nem áll még készen a világbajnoki címért vívott küzdelemre, de reméli új csapattársa jó hatással lesz rá hosszú távon.

“Nem gondolom, hogy ez az év arról szólna, hogy bajnok leszek. Több tapasztalatot kell szereznem. Ez az év arról fog szólni, hogy teljesen összeálljon a kép. Igyekszem ellesni dolgokat Seb-től, a stratégiát ahogy összerak egy hétvégét, elvégre ő a bajnok. Talán 2020 az én évem lesz.”

Lappi pozitív első benyomásokat szerzett az autóval kapcsolatban, annak ellenére, hogy futása során összesen három győzelmet aratott a C3.

“A gyárban látjuk hogyan készülnek el az autók, látjuk ahogy rengeteg energiát fektetnek abba, hogy minél egyszerűbb legyen módosítani dolgokat a szakaszok között. Csodálkozok azon, hogy nem jöttek az eredmények eddig, hiszen nagyon sokat látok az autóban!”

A múlt szezonban Lappi az összetett 5. helyen végzett.

“Mindenképpen szeretnék javítani 2018-hoz képest, ami azt jelenti, hogy minimum 4. helyen zárok év végén, de mások is hasonlóan gondolkodnak. A fejlődés a legfontosabb dolog!”

Forrás / fotó: wrc.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*