Latvala Finnországban térne vissza

Latvala Finnországban térne vissza

2020-05-29 Off By bigbeni

Az idén gyári ülés nélkül maradt Jari-Matti Latvala egy Toyota Yaris WRC-vel tervezett néhány futamon rajthoz állni saját csapata színeiben. Az első versenye a hóhiány miatt rövidített Svéd Rally volt, azonban a Toyota nem bírta végig a viadalt és elektronikus hiba miatt a finn kiállni kényszerült.

Ezután Tommi Makinen ígéretet tett neki, hogy egy másik versenyre is megkapja a Yaris-t, ami Latvala tervei szerint a Szardínia Rally lett volna.

Az FIA Finnországban szeretné újraindítani a világbajnokságot, ezzel kapcsolatban a finn kormány júniusban fog döntést hozni.

“Eredetileg Svédország után Szardínián mentem volna, de a terv része volt a Finn Rally is. El tudjátok képzelni mennyire szíven ütne, ha nem tudnék elrajtolni hazai pályán.

Rossz kimondani, de ha a többiek is Finnországban ülnek vissza újra autóba, akkor kicsit megremeghetnek a kezek, hiszen nem mindig könnyű egyből felvenni a ritmust és a tempót.”

Latvala 2013-ig visszamenőleg minden évben dobogóra állt hazai versenyén és háromszor nyert is. Amennyiben idén nyerni tudna akkor utolérné Makinent és Hannu Mikkolat és csak Markku Alen (6 győzelem) és Marcus Grönholm (7 győzelem) állna előtte.

Borító fotó: https://twitter.com/JariMattiWRC

Ha tetszett:
fb-share-icon0
Tweet 20