Loeb optimista a debütálás után

Sébastien Loeb, aki már hétszer nyerte meg a Monte-Carlo Rally-t új csapatával a negyedik helyre hozta be a Hyundai-t. Mindössze egy teszt nap után két szakasz győzelmet szerzett és a dobogóért harcolt, amiről 13 másodperccel maradt csak le.

“Az, hogy mindjárt az első versenyen a Hyundai-al a dobogóért tudtam harcolni hatalmas motivációt ad a későbbiekre. Nagyon pozitívan kezdődött az új kapcsolat.

Nem könnyű egy új autóval ilyen trükkös körülmények között teljesíteni. Voltak jó és kevésbé jó szakaszaink, volt jó és rossz gumi választásunk. Mindenből jutott egy kicsi.

Nem volt meg a sebesség, hogy az elejében meccseljek. Jari-Mattival tudtunk nagyot harcolni a negyedik helyért, ami egészen a végéig elhúzódott.”

Egy kicsit csalódott a francia, hogy nem sikerült egy újabb dobogós helyezést elérni a Monte-n, de próbál építkezni a verseny tapasztalataiból.

“Aszfalton mentünk, nyomtam, de nem jöttek a jó idők. Most kielemezzük, hogy miért nem tudtunk gyorsabbak lenni, hiszen a ritmus megvolt. Szeretem a Svéd Rally-t, azonban nem mentem rajta 2013 óta, ezért kicsit újra kell tanulni az egészet.”

Forrás / fotó: wrc.com