Mexikó Rally az 1. nap után

Mexikó Rally az 1. nap után

2020-03-14 Off By bigbeni

A Mexikó Rally 2. napjának első körében négy gyorsasági szerepelt, mind a négyet különböző páros nyerte. Tanak, Ogier, Sordo és Neuville osztoztak, viszont a 4. szakasz után egyedül Ogier szerepelt a top3-ban, ráadásul az élen.

A nap első több, mint 31 kilométeres szakasza eléggé megkavarta a mezőnyt. Dani Sordo volt az első akinek meg kellett állnia a szakaszon szerelni a hűtőt. Ugyanezen kiállt Ken Block motor hiba miatt, Oliver Solberg aki egy kővel ütötte szét a Polo alját. A Toyota triója sem úszta meg, bár problémájuk közelében sem járt ezekhez, Rovanpera kapott egy lassú defektet. Szenvedtek a talpon maradt R5-s párosok is, Veiby és Kajto technikai problémákkal küzdött.

A 4. gyorson Tanak hibázott és verte oda az i20 hátulját, ami 45 másodpercébe került.

A második kör elsőjén Sordo számára véget ért a nap. Ezúttal nem tudták megcsinálni a gyorson a Hyundait és ki kellett állniuk. Ugyanez a sors várt sajnos Neuvillre is. A törölt 8. szakasz után, a 9-n megállt az autója és nem tudta folytatni a versenyt.

Ogier előnye folyamatosan dagadt szakaszról szakaszra még akkor is, ha nem ő nyerte éppen. Mögötte Teemu Suninen van lőtávolon belül a talpon maradt Fordok egyikével. Elfyn Evans kapaszkodott fel a dobogóra, maga mögé szorítva a címvédőt, ám kettőjük közt mindössze 2 tized másodperc van.

A nap legszerencsétlenebbül járt pilótája egyértelműen Esapekka Lappi. A finn folyamatosan az első ötben autózott, összetettben pedig a 4. helyen állt a 7. gyors után, amíg a beíróban ki nem gyulladt az autója, amit nem sikerült eloltani.

Borító fotó: https://twitter.com/DirtFishRally

Ha tetszett:
fb-share-icon0
Tweet 20