Mind a három márka dobogón Mexikóban

Mind a három márka dobogón Mexikóban

2020-03-15 Off By bigbeni

Bár már az első verseny nap után felmerült a kérdés, hogy a világszerte jelen lévő vírus miatt folytatódik-e a küzdelem, akkor még a kormány is azt mondta, hogy semmi akadálya, mivel Mexikóban nem fenyeget a veszély. A vasárnapi szakaszok sem emiatt lettek törölve, hanem ezzel próbáltak segíteni a csapatok mielőbbi haza utazásában.

Szombaton 6 “igazi” és 3 rövidebb gyorsaságit teljesített a talpon maradt mezőny. Dani Sordo nem tudta folytatni a pénteki technikai hiba után és Thierry Neuville is csak a konstruktőri pontok miatt állt vissza a versenybe.

A záró napot teljes Hyundai uralom jellemezte. Neuville és Tanak osztoztak egy kivételével a szakasz győzelmeken, sőt többnyire a második idő is kettejük közül érkezett. Mindez azonban nem volt elég Tanak részéről ahhoz, hogy Ogier első helyét elvegye, de ahhoz igen, hogy Suninent maga mögé utasítsa a nap felénél. A finn pilóta így is nagyszerű eredményt ért el, hiszen utoljára tavaly a Szardínia Rally dobogóján állhatott, ami több mint 9 hónapja volt már.

WRC2-ben Pontus Tidemand diadalmaskodott a mindössze 3 párost számláló kategóriában. WRC3-ban A Tagai Racing Technology pilótája a 20 éves Bulacia Wilkinson Marco nyert több, mint 4 perces előnnyel. Kajto számára nagyon nem jött ki a lépés, a szakasz idők sem jöttek és így a végeredményben sem fért fel a kategória dobogójára sem.

Ogier (62 pont) idei első győzelmével átvette a vezetést a tabellán Evanstól (54 pont). A legjobb Hyundai pilóta a 3. helyen Neuville (42 pont), majd Rovanpera (40 pont), Tanak (38 pont), Suninen (26 pont) és Lappi (24 pont) a sorrend.

Borító fotó: https://twitter.com/fia

Ha tetszett:
fb-share-icon0
Tweet 20