Monte-Carlo Rally 2020. – 2. nap | HÍREK

Monte-Carlo Rally 2020. – 2. nap | HÍREK

2020-01-24 Off By bigbeni

Három gyorsasági, két körben volt a program a Monte-Carlo Rally 2. versenynapján. Az első nap végén Thierry Neuville zseniális gumi választásával 19,1 másodperces előnnyel indulhatott el a reggeli szervizparkból.

Sokáig azonban nem tartott a belga öröme sem, mint ahogy a Ford első napi pechszériája is folytatódott. Szinte az élmezőny minden tagja hibázott az első szakasz egy jeges kanyarjában. A szerencsésebbek csak időveszteséget könyveltek el, nem így Gus Greensmith, aki beforgott és szerencsétlenségére a Ford irányba állítása közben árokba csúszott. Ugyanitt ért véget a verseny az ERC-ből jól ismert Paulo Nobre számára is, aki egy sziklával kiütötte a Skoda első kerekét.

Ezzel az első gyorssal el is kezdődött Elfyn Evans “menetelése” a győzelem felé. A brit az első kör összes szakaszát megnyerte, azonban nem tudott túlságosan ellépni üldözőitől.

A mai második gyorsra sokáig emlékezni fogunk még. Összesen 6 páros intett búcsút a folytatásnak, azonban ezek közül egyet ki kell emeljünk. Egy dobálós részen, 180 km/h-s tempónál elszálltak Ott Tanak és Martin Jarveoja győzelmi esélyei és ők is a Hyundai-al. Hatalmasat bukott az észt, de szerencsére az autó tette a dolgát és csupán megfigyelésre szállították kórházba a párost.

A második körben mondhatni “lenyugodtak a kedélyek”, 3 R5-ös páros nem tudta befejezni a napot.

Az élen Ogier két szakaszgyőzelemmel és egy második hellyel, ahol Neuville nyert, átvette az összetett vezetést. Azonban a francia nem dőlhet hátra, hiszen előnye mindössze 1,2 másodperc és a nap második felében kicsit gyengébben szereplő Evans is bőven lőtávolban van még 6,4 másodperces hátrányával.

Szinte helycsere nélkül zajlott le az élen haladó párosok mögött a nap, Loeb, Lappi, Rovanpera és Takamoto stabilan autóztak az első hétben.

WRC2-ben Mads Ostberg egy reggeli defekt ellenére is vezet Ole Christian Veiby előtt. WRC3-ban a hazai Eric Camilli előnye már már elégnek is mondható lenne, ha nem Monte-Carlo Rally-ról lenne szó, hiszen bármi megtörténhet. Honfitársa, Nicolas Ciamon hátránya 57 másodperc a kategória 2. helyén.

László Zoliék sajnos tegnap a 2. gyorson elég nagy hátrányt szedtek össze, azonban ma sikerült folyamatosan kategóriájuk első felében autózni, aminek köszönhetően az RC4 10., összetett 46. helyéig sikerült fellépni!

Borító fotó: twitter.com/TGR_WRC

Ha tetszett:
fb-share-icon0
Tweet 20