Sokat kell még tanulni

Sokat kell még tanulni

2020-02-19 Off By bigbeni

A kicsit kaotikus Svéd Rally után a 19 éves finn pilóta elmondta, hogy nem érte még el az ő és az autó határait. A Toyota tinédzsere a második versenyén maga mögé utasította hatszoros világbajnok csapattársát az utolsó szakaszon, ezzel minden idők legfiatalabb WRC pilótája lett, aki dobogón állt.

“Pénteken sokat könnyített a helyzeten, hogy sikerült nagyon jó ritmusban mennünk. Szombaton már nem volt ennyire egyszerű a helyzet, de egész jó idők jöttek.”

“Talán ha jobban nyomtam volna már nem lett volna ennyire gyors és pontos. Nagyon sokat kell még tanulni, nem autóztam folyamatosan a határon, így ez egy nagyon pozitív eredmény.”

“Reméltem, hogy gyorsak leszünk, de nem számítottam erre. Itt és most csak ez volt a célom, hogy meglegyen a megfelelő tempó. Nem számítottam rá, hogy ott tudunk lenni végig az elejében, de nagyon örülök, hogy sikerült.

Rovapera svéd dobogója után mindenki azt találgatja, hogy mikor jöhet az első győzelem, amivel jó esélye van egy újabb rekord beállítására. A jelenleg “lista vezető” Jari-Matti Latvala majdnem 23 évesen (22 év 313 nap) szerezte meg első WRC győzelmét 2008-ban Svédországban, tehát honfitársának még van 3 éve befogni őt!

“Ez sok mindentől függ, de mindig igyekszek fejlődni és jobban teljesíteni!”

Borító fotó: twitter.com/KalleRovanpera

Ha tetszett:
Tweet 20