Új remények Mikkelsennél

Andreas Mikkelsen radikális változásokat tervez 2019-re a vezetési stílusában és az autó beállításaiban annak reményében, hogy kiléphet a nem túl szerencsés tavalyi szezon árnyékából.

Sokkal nagyobb reményekkel fogadták 2017-ben a Hyundai Shell Mobis World Rally Team-nél a volt VW pilótát, azonban 16 verseny után mindössze egyetlen dobogós helyezése van a norvég versenyzőnek.

“Úgy gondolom murván már jók vagyunk, azonban aszfalton nagyon küszködünk. Sok tanulás után idén új felfogással vágunk neki a szezonnak.” – ismerte el Mikkelsen a wrc.com-nak.

“Tavaly arra törekedtem, hogy olyan legyen az autó, ahogy már megszoktam , de inkább a többieket kellett volna figyelnem. Ez a terv idén.”

A 29 éves norvég pilóta változtatni akar a vezetési stílusán, amihez csapattársai, Thierry Neuville és Dani Sordo belső felvételeit elemezve merített inspirációt.

“Teljesen máshogy közelítik meg a kanyarokat és ehhez van állítva az autó. Én egy kicsit később fékezek és a kanyar bejáratán nyomom jobban a pedált. Az én beállításaimmal agresszívabban vehetőek a kanyarok, azonban ez nem feltétlen gumi barát.” – magyarázta. “Nagyon könnyű észrevenni ezeket a különbségeket, de változtatni azon, ahogy 10 éve vezetek elég nehéz lesz.”

A nehézségek és kihívások ellenére Mikkelsen bizakodóan áll hozzá az új évhez.

“Teljesen normális ebben a sportban, hogy vannak jó éveid és vannak amikor kihívásokkal állsz szembe. Az múlt szezon egy hatalmas kihívás volt, de bízom abban, hogy a kemény munka és a sok erőfeszítés meghozza majd az eredményét!”

Fotó / forrás: wrc.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*